U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Flammkuchen met rösti, ui & gruyère

30 minuten bereidingstijd, 1 uur wachten
15-20 minuten in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Aviko Rösti Original
  • 200 ml crème fraîche 
  • 500 g bloem
  • 200 g gruyère, grof geraspt 
  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
  • 3 el fijngehakte peterselie 
  • 6 el olijfolie
  • Keukenmachine of mixer met deeghaken, 2 bakplaten bekleed met bakpapier
  • 800 g uien, in uienringen

Bereiding:

  • Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de bloem, de gist, 2 eetlepels olijfolie, 275 ml handwarm water en een flinke snuf zout een soepel deeg. Vorm er een bal van en laat afgedekt onder een schone keukendoek op kamertemperatuur 1 uur rijzen 
  • Verhit in een ruime koekenpan - of neem 2 koekenpannen - de resterende olijfolie. Voeg de uienringen toe en smoor ze op laag vuur in 10-15 min. zacht. Schep af en toe om en voeg tijdens het smoren een snuf zout toe 
  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol ze uit tot dunne lappen. Leg ze op de bakplaten. Besmeer de deegbodems met de crème fraîche en beleg ze met de uiringen. Strooi de gruyère en de rösti erover. Bestrooi met zout en peper naar smaak 
  • Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze uit de oven met de peterselie

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 1225 kcal
  • 61 g vet waarvan 26 g verzadigd
  • 124 g koolhydraten
  • 37 g eiwit
  • 12 g vezels
  • 0,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen